3D TASARIM

SLS Endüstriyel olarak mühendislerimiz, SOLIDWORKS programında ürünlerinizi 3D olarak çizilip kontrolleri yapılarak üretime hazırlanmaktadır. Minimum hata maksimum, maksimum verimlilik için AR-GE departmanımız tüm gayretleriyle çalışmaktadırlar.

Siz değerli müşterilerimizin istediği ürünler öncelikle 3D olarak çizilir ve onayınıza sunulur. Daha sonra gerekli kontroller ve son onaylar alınarak üretim aşamasına geçilir.

SOLIDWORKS haricinde firmamızda Autocad ve Metalix gibi programlar aracılığı ile kesilecek ürünleriniz için de minimun sarfiyat ile işlenmesi ve teslim edilmesi sağlanmaktadır.

3D Tasarım ve Modelleme Nedir?

3D modelleme, ekipman yerleşimi oluşturmak, boruları ve kanalları yönlendirmek, yapısal üniteleri bulmak, servis alanlarını tahsis etmek ve elektrik kablolarını döşeyerek projeleri tamamlamak gibi işlevlerde üst düzey sunum sağlar. Aynı zamanda yazılım geri kalanla da ilgilenir. Çarpışmaları kontrol etmek ve bağlantıları şemalara göre gösterir.

Üniteleri daha fazla kullanım için depolar ve bileşenlerin uyumluluğunu kontrol eder. Proje sırasında herhangi bir noktada doküman çıkarılabilir. Çeşitli çizimler ve eskizler oluşturulabilir. Benzer şekilde, proje incelemeleri için proje takip verileri herhangi bir zamanda dışa aktarılabilir.

3D Tasarımı Ana Unsurları Nelerdir?

Boru tesisatı, kablo tavası, elektrik ve yapısal tasarımın yanında 3 boyutlu yerleşim 3D parametrik bileşenleri oluşturarak değişim sunar. Servis alanı rezervasyonlu parametrik 3 boyutlu modeller ve doğrudan 3 boyutlu olarak düzenlenebilir. Çevrimiçi ve vaka bazlı çakışma tespiti avantajı sunar.

Kapsamlı standart ve bileşen kitaplıkları vardır. Eşzamanlı ve sınırsız çok kullanıcılı ortamı ile geniş alanda kullanım olanağı vardır. Küresel olarak dağıtılmış ortamlarda kaynakların etkin kullanımı için projelerin çoğaltılmasında etkilidir.

3D Yapısal Tasarım

Önceden tanımlanmış yapısal birimler, tekrar tekrar kullanılan yapıların kolayca oluşumuna izin verir. Tasarımcılar, örneğin platformlar, yürüyüş yolları, kafesler ve merdivenler gibi birimlerin türlerini ve standartlarını belirleyebilir. Ardından bunlar modele yerleştirebilirler. MTO'lar, inşaat çizimleri ve diğerleri dahil olmak üzere gerekli tüm inşaat verileri otomatik olarak çıkarılabilir.

3D Tasarım Aşamaları Nelerdir?

 

  • 3D modelde yapıları oluşturmak ve değiştirmek kolaydır
  • Borularla ve diğer disiplinlerle tam entegre
  • Spesifikasyon odaklı kiriş araçları
  • En çok kullanılan yapısal birimler için şablonlar
  • Özelleştirilebilir temeller
  • İnşaat aşaması için eksiksiz veriler

 

3D Tasarım Projelerinde Lazer Taramalar

3D tasarımlarda ve inşaat verilerinde lazer tarayıcılardan gelen verilerin kesintisiz kullanımı için entegre bir çözümdür. Tasarım projelerinde lazer tarama teknolojilerinin kullanımını artırır. Nokta bulutlarını, tanıdık tasarım araçlarını kullanarak doğrudan 3D tasarım aracında kullanabilirsiniz.

Yeni bir plan çizerken mevcut bir tesis düzenini görüntüleme ve inceleme olanağı sunar. Yeni öğeleri ayrıntılı olarak tasarlarken veya mevcut öğeleri yeniden şekillendirirken ölçüm ve yerleştirmede referans olarak nokta bulutlarını kullanımına izin verir.

3D Tasarım Temel Faydaları Nelerdir?

Anketler için süreyi, müşterinin tesisindeki operasyon el kapalı kalma süresini ve potansiyel olarak tehlikeli ortamlarda saha gezileri ihtiyacını azaltır. Mevcut yapılarla ilgili daha az bilinmeyen ve varsayım, doğru boyutların ve mekânsal geometrilerin anında kullanılabilirliği nedeniyle yeniden çalışmadaki azalmanın önüne geçer. Değişikliklerin kapsamı hızlı bir şekilde tahmin edilebilir. İşletmeden temin edilebilen yerleşik elektronik belgelerin eksikliği noktasında endişelenmeye gerek bırakmaz.

Projelerde başarılı olmak, CAD lisans maliyetlerini düşürmek ve uzaktan iş paylaşımından yararlanırken tasarım kalitesini artırmak için ihtiyacınız olan tek şeydir. Gerçek zamanlı verileri modele dahil etmeye ve döndürülebilen, ters çevrilebilen, patlatılabilen nesneyle etkileşime giren özel CAD yazılımlarını kullanarak gerçek bir nesnenin üç boyutlu bir dijital görsel temsilini oluşturma süreci olarak tanımlanabilir. Ayrıca ekranda her türlü şekilde manipüle edilebilir.

3D Tasarım Türleri Nelerdir?

Bir tel kafes modeli, bir 3D nesnenin iskeletsel bir açıklamasıdır. Bir tel kafes modelinde yüzey yoktur. Yalnızca nesnenin kenarlarını tanımlayan noktalardan, çizgilerden ve eğrilerden oluşur. Bir tel kafes modelini oluşturan her nesnenin bağımsız olarak çizilmesi ve konumlandırılması gerektiğinden, bu tür modelleme en çok zaman alan olabilir. Yüzey modelleme, 3d modelin yüzeylerinin yanı sıra kenarları da tanımladığı için tel kafes modellemeden daha karmaşıktır.

Yüzey modelleyici, eğimli yüzeylere yaklaşabilen çokgen bir ağ kullanarak yönlü yüzeyleri tanımlar. Katı modelleme, kullanımı en kolay türdür:

Kutular, koniler, silindirler, küreler, takozlar ve tori gibi temel 3B şekiller oluşturularak 3D nesneler yapılabilir. Daha sonra bu şekilleri birleştirerek veya çıkararak, üst üste binen hacimleri bulunarak daha karmaşık katılar oluşturmak için birleştirilir. 2B bir nesneyi bir yol boyu gezdirmek veya bir eksen etrafında döndürmek suretiyle de katılar oluşturulur.

3D Tasarım Ne İçin Kullanılır?

3D tasarım, tüketici ürünleri ve hatta okullar gibi eğitim amaçları dahil olmak üzere hemen hemen her sektörde kullanılabilir. Prototipler veya bina tasarımları gibi mühendislik; mimari kapsamında kullanılırsa katı 3B tasarım sonrasında nihai nesnenin nasıl görüneceği ve gerçek hayattaki bir senaryoda nasıl çalışacağına kesin bir benzerlik sunar.

Aynı şey, 3B modellerin vücut organlarının veya bir atomun kimyasal yapısının görsel temsili olarak kullanıldığı biyoloji veya kimya gibi diğer çalışma alanları için de geçerlidir. Nesneye hayat vererek oluşabilecek aksaklıkları gidermek için kullanılır.

CAD Nedir?

Bilgisayar destekli tasarım anlamına gelir. Mimarlar, tasarımcılar, sanatçılar, üreticiler ve tabii ki mühendisler gibi çeşitli endüstri profesyonelleri tarafından kullanılan çok çeşitli tasarım araçlarını kapsar. CAD sistemleri, kimsenin düşünmesine bile gerek kalmadan arka planda binlerce karmaşık geometrik hesaplama yaparak kullanıcılarına yardımcı olur. Bu, tasarımcının işini çok daha kolay ve açıkçası daha eğlenceli hale getirir.

3D CAD Tasarlamanın 3B Kısmı Nereye Geliyor?

CAD, yalnızca 2B yeteneklerle -düz bir kağıt üzerine çizim gibi- sınırlı olmakla başladı. Temel görünümleri kullanarak nesneler tasarlanabilir ve çizilebilir. Bu sayede üst, alt, sol, sağ, ön, arka ve izometrik adı verilen açılı bir görünümler kazanılır. Temelde kağıt üzerine 2 boyutlu bir şey çizmek gibi çalıştı. Ardından, kullanıcının bu 2B görünümleri alıp sayfadan ekrandaki 3B nesneye çekmeye izin veren 3D CAD programları geldi.

Bir kağıt parçasına 2 boyutlu bir kare çizmeyi ve ardından onu sayfadan bir küpün içine çekmeyi veya gerçekten uzun bir dikdörtgen çubuğun içine çekme gibi ileri bir boyut aldı. 3D CAD tasarlamanın bilgisayar programında yapılmasına izin verdiği şey budur.

Ürün tasarımı Üç boyutlu Katmanlı Üretim

Katmanlı imalat aracılığıyla ürün tasarımcıları, montaj veya imalat için geleneksel tasarım sınırlamalarının dışında performans tasarım yapma olanağı bulurlar. Bu da diğer imalat tekniklerini kullanarak daha az pratik olabilecek olanı gerçekleştirmelerine olanak tanır. Her boyutta ve biçimde temelde sınırsız karmaşık şekiller oluşturan 3D tasarım kullanımında tek sınırlama kullanıcının hayal gücüdür.

Günden güne etkileşimde bulunulan neredeyse her modern ürün, 3D CAD tasarım kullanımı gerçekleştirilerek oluşturulur. Arabaların ayrıntılarından televizyonun uzaktan kumandasına, mutfak gereçlerinden bilgisayar faresine her ürün sanal bir ortamda hazırlanmaktadır. Ürün tasarımında öne çıkmasının nedeni ise maliyetleri minimum seviyeye çekmeye yardımcı olmasıdır.

3D CAD Tasarım Kısmı Nasıl Gerçekleşir?

3D CAD tasarımı kullanırken, esasen gerçek bir fiziksel nesne ile aynı özelliklerin tümüne sahip olabilecek bir sanal gerçeklik nesnesi oluşturulur. Malzeme, ağırlık, boyut, optik özellikler, fiziksel özellikler gibi tüm içerikler, sanal bir nesne oluşturulmasını sağlar. Nesnenin daha inşa edilmeden önce bile gerçek dünyada nasıl davranacağının modeli görülmüş olur. İşlerin gerçekten ilginçleşerek, matematik problemlerinin delice uzadığı yerde tam burasıdır.

3D tasarım birbirine nasıl uyduklarını görmek için parça montajları oluşturabilir. Kendilerine uygulanan kuvvetlere nasıl tepki vereceklerinin testi yapılabilir. Kırılıp kırılmayacağını görmek için nesneler bırakabilir. Bir montaj içindeki hareketli parçaların hareketi ve etkileşimi test edebilir. İçlerinden sıvıların nasıl akacağı, simülasyonları kullanarak nasıl üretileceği değerlendirmeye alınabilir. Kısacası ürünlerin gerçek hayatta nasıl görüneceğini görmek için mükemmele yakın görüntülerin oluşturulduğu ortamdır.

CAD Çizimleri nedir?

Bilgisayar destekli tasarım adı verilen CAD; bilgisayar kullanıcılarının çizimlerini elle oluşturmak yerine ekranda çeşitli ürünler ve geometrik şekiller tasarlamasına olanak tanıyan bir süreçtir. CAD yazılımı kullanılarak, oluşturulan nesnenin nasıl görüneceği planı çıkarılarak ardından, çalışma sistemi belirlemek için oluşturulur. Bu aşamada kolaylıkla nesnenin değişimi sağlanır. CAD çizimleri endüstriyel tasarımda bilgisayar aracılığı ile oluşturulan bir görüntünün boyutları, süreçleri ve malzemeleri de gösteren bir süreçtir. Bu çizimler iki boyutlu (2D) ya da üç boyutlu (3D) olabilmektedir.

3D CAD Tasarım Kullanım Alanları Nerelerdir?

Bir nesne CAD kullanılarak 3B olarak çizildiğinde, süreç genellikle işleme veya modelleme olarak adlandırılırken, 2B tasarıma genellikle taslak oluşturma adı verilir. CAD çizimleri çok sayıda endüstriyel ve imalat uygulaması için kullanılır. Özellikle de teknoloji, sanat ve grafik tasarımın da yaygındır. Bu işlem tasarımcı ve sanatçılar için diğer ortamlardan daha fazla tasarım esnekliği sunan bir uygulama olarak karşımıza çıkar.

Bu çizimler aynı zamanda otomotiv ve havacılık sanayinin yanı sıra endüstriyel ürün ve ekipmanları gelişiminde de kullanılır. Birçok özel efekt, CAD yazılımı ile oluşturulan bilgisayar uygulamaları yöntemine dayanır. Son olarak, CAD çizimleri inşaat ve mühendislik ticaretinin kritik bir bileşenidir.

3D CAD Tasarımın Faydaları Nelerdir?

CAD icat edilmeden önce ürünler ve planları elle çiziliyordu. Bu süreç; çok sayıda resmin yanı sıra sık revizyonlar gerektiren zahmetli ve zaman alıcıydı. CAD yazılımlarının kullanıma sunulması ile mühendisler ve tasarımcılar çizimlerini hızlı ve kolay bir şekilde oluşturup değiştirdiler. Tasarım firmaları daha az personel işe alarak, tasarım ve ürün geliştirme döngülerini hızlandırdı.

CAD yazılımı ayrıca mühendislerin ve tasarımcıların bir ressama açıklamasına alternatif olarak doğdu. Bu sayede kendi çizimlerini oluşturmaya izin verilerek doğru tasarımların piyasaya sunulması sağlandı. 1960'lı yıllardan beri kullanılıyor olsa bile, 1980'lerin sonları ve 1990'ların başlarına kadar CAD yazılımı birçok endüstri için uygun maliyetli çözümler getirdi. Yazılımın ilk sürümleri 2B vektör tasarımına dayanırken, modern CAD çizimleri 3B modelleme yetenekleri içeriyordu.

Günümüz koşullarında ön plana çıkan 3D modelleme yazılımı, tasarımcıların sadece bir nesneyi çizmelerine değil, aynı zamanda onu bir eksen üzerinde döndürmelerine yardımcı olur. Aynı zamanda nesnenin duvarlarını iç kısımdan görmeye olanak sunar. Özellikle mühendislik ve tasarım teknolojisinde bu modelleme yeteneği kullanışlı deneyimler sunar. Tasarımcıların bir ürünü sanal olarak gözden geçirmesine, farklı açıları keşfetmesine olanak tanır.

3D Tasarımda Gerçekçi Görüntüler

Günümüzde tasarımcılar, 3D modellerini foto gerçekçi görüntülerle büyük ölçüde geliştirme olanağı bulmaktadır. Bu sayede tasarımcılar çalışmalarını sergileme ve müşterilere fikirleri etkili bir şekilde iletme olanağı bulur. Basit bir model yerine müşterilerle gerçekçi bir imaj paylaştığınızı ve bir tasarımın daha ince ayrıntılarına gerçekten indiği hayal edildiğinde sonucun tasarım açısından daha hızlı memnuniyet sunduğu görülür. Burada gerçeklik için kullanılan uygulamalar vardır. Kısaca bakacak olursak;

Rendering: Bir 3D modeli son derece gerçekçi bir görüntüye dönüştüren sürecin adıdır. Oluşturulan görüntüler, tasarımcılar için özellikle yararlıdır. Çünkü zaten var olan bir şeyden çok bir fikri gösterirler. Bu görüntüler gerçek oldukları izlenimini verir. Bu da müşterilere nihai ürünün neye benzeyeceği konusunda gerçek bir fikir sahibi olma olanağı sunar. Örneğin; parke döşeme gibi malzemeleri bir tasarıma uygulayarak gerçekçi görünümle sunumu gerçekleşebilir. Bu sayede müşteriler projede erkenden kararlar alarak zamandan ve paradan tasarruf edebilir.

FluidRay: Diğer oluşturma uygulamalarından ayıran ve tasarımcılar için en iyi işleme yazılımı yapan birçok özelliğe sahiptir.

SketchUp ile uyumluluk: FluidRay’in SketchUp ile yerleşik uyumluluk göstermesi, tasarımcıların SketchUp'ta 3B modeller oluşturmasına ve ardından bunları FluidRay ara yüzüne kolayca içe aktarmasına olanak tanır.

Gerçek Zamanlı Tasarım: Birden çok tasarım seçeneğini hızla paylaşarak tasarımların aynı anda ayarlanmasına olanak sunar. Projelerin zamanını kısaltmak için kararların hızlı ve verimli bir şekilde alınmasına yardımcı olur.

Endüstriyel Ürünler İçin 3D Modelleme ve Tasarımın Avantajları Nelerdir?

Gecikmeler yaşanmasının önüne geçerek maliyet oluşturacak süreçlerin önüne geçer. Bu sayede etkili maliyet kontrolü sağlanır. Tasarım aşamasında değişiklik yapılarak sorunların, üretim başlamadan veya malzeme üretimi gerçekleşmeden önce keşfine olanak sunar.

Ayrıntılı tasarımlar oluşturulması sayesinde müşterilere sunulan tüm projeyi daha iyi görselleştirme olanağı sunar. Bu sayede malzemeler, armatürler, boya renkleri ve aydınlatma gibi farklı öğeleri örnekleyebilirler.

Fikirleri kolayca ileterek projelerin ilerlemesini sağlamak için tasarım fikirlerini ve değişiklikleri müşterilere hızlı ve etkili bir şekilde sunum imkânı verir. Müşterilerin etkilenmesine olanak sunar. Talebi olmayan müşterileri bile kazanan vizyonunuzu ve yeteneklerinizi vurgulayan dikkat çekici tasarım sunumları oluşturabilirsiniz.

Üretim Aşaması Öncesi 3D Tasarımın Önemi

Teknoloji hayal gücünü gerçeğe yaklaştırıyor. Bunu yeniden hayata geçirmek için en iyi örnek, 3D modelleme aracılığı ile endüstriyel tasarımların sunum dünyasını nasıl değiştirdiğidir. Bu, beyninizden çok boyutlu görüntüleri çekip nasıl göründüğünü görmek için bir kâğıda boyamak gibidir. 3D modellemenin üretim aşaması öncesi sunumu üzerindeki etkisi, şüphesiz gerçekleşen en dönüştürücü şeydir. 3D modellemeden kaynaklanan üretimi gerçekleşecek ürünün sunum faydaları oldukça fazladır;

Gerçekçi, kolay ve hızlı; 2D çizimlerin yatay, dikey ve çapraz çizgilerinin puanlarının çıkarılması, mimari hizmetlerin tek seferlik bir resminin elde edilmesi gibi işlemler, 3D tasarımın kolaylaştırdığı şeydir. Tasarımlar daha canlı hale gelir. Müşteriler endüstri ürünlerini sanal bir gözle görebilir. Ayrıca yeni bir ürünün uygulanabilir olup olmadığını hızlıca kontrol edebilir. Tasarımda küçük değişikliklerin nasıl görüneceğini kontrol imkânı sunar.

Bir görüntü bin kelime konuşur; endüstri 3D modelin 2D modelden ne kadar iyi olduğunu anlamak istiyorsanız, tasarımları karşılaştırarak detaylara göz atabilirsiniz.

Proje Onayı ve Etkili Pazarlama İçin 3D Tasarım

Bir 3B modelden geçme deneyimi, bir 2B çizimi görüntülemekten daha çekici ve olası bir müşteri için tatmin edicidir. Canlı görüntüler, olası müşterinin zihninde daha uzun bir süre kalır. Bu sayede müşteriyi kazanma şansınız daha yüksektir. Benzer şekilde, endüstri ürünlerinde de hızlı onay imkanı sunar.

Bir 3B modelde, küçük ya da büyük değişim uygulamaları yapılmasının ardından genel tasarım üzerindeki etkiyi görmeye kolaylık tanır. Bu, çok fazla maliyet olmadan ve inşaat sonrası maliyete neden olan değişikliklere ve düzeltmeler olmadan tasarımın sonlandırılmasına yardımcı olur.

3D Tasarımlar Sayesinde Üretimde Hata Payını Minimuma İndirme

Müşterilerinize tam da üretimini gerçekleştirmek istedikleri endüstriyel ürün görünümlerini hayal ettikleri gibi gösterebilme olanağı sunar. Bu sayede akla gelen her türlü endüstriyel tasarım ürünlerinde eşsiz deneyimler yaşatır. Bir 3D tasarım, nesnelere ait fiziksel boyutları ve toplam düzendeki mesafeleri de gösterme olağanı sunar.

Bilgi almak istiyorum

3D Tasarım işlemleri ile ilgili bilgi almak istiyorsanız lütfen aşağıdaki formu doldurarak bize gönderiniz. *